پنل بک لایت
آشنایی با انواع پنل بک لایت و نحوه نصب آن ها
پنل بک لایت یکی از لوازم نورپردازی ساختمانها است که شامل یک صفحه مجهز به لامپهای LED منظم است. این پنل با استفاده از یک صفحه دیفیوزر، نور را به صورت استاندارد پخش میکند. این پنلها در اشکال مربعی و یا دایرهای و به صورت روکار یا توکار در بازار موجود هستند. از ویژگیهای مثبت این پنلها میتوان به مصرف کم برق و پخش یکنواخت نور اشاره کرد. امروز نورپردازی فضاها بسیار متنوع شده است و دیگر کمتر کسی از لامپ های قدیمی پر مصرف استفاده می کنند. اگر شما عزیزان دوست دارید که بدانید پنل بک لایت چیست و چه انواعی دارد، پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب از سیتی لایت همراه ما بمانید.
پنل بک لایت چیست؟
سیستم بک لایت یک سیستم جدید است که در طراحی و تولید محصولات روشنایی استفاده میشود. این سیستم دارای ویژگیهای منحصربهفردی است. در محصولات بک لایت، منبع نوری دقیقاً در پشت صفحهی شکنندهی نور قرار دارد. منبع نوری این صفحه، تعداد زیادی ال ای دی است که ب صورت منظم و روی آن قرار دارند. نظم و فاصلههای یکسان ال ای دیها روی صفحه، برای منتشر شدن یکنواخت نور و خروجی یکنواخت مهم است. در غیر این صورت، تمرکز نوری در یک نقطه بیشتر و نقاط مقابل آن تاریک خواهند بود.
در نسل قبلی پنلها، نور تولیدی از منبع نوری بهصورت مستقیم بازتاب نمیشد، اما میزان روشنایی آن با حجم و اندازهی مساحتی محصول متناسب بود. با ورود نسل جدیدی از چراغهای بک لایت، که دارای ال ای دی با وات کمتر و تعداد بیشتر هستند، نور یکنواختتر و یکدستتری ارائه میشود.
ویژگی های استفاده از پنل بک لایت
پنلهای بک لایت در موارد گوناگونی استفاده میشوند، مانند باشگاهها، سالنهای کنفرانس، بیمارستانها، راهروها، ادارات و سایر مکانها. دلیل استفاده گسترده از این محصول به ویژگیهای آن برمیگرد که در زیر به آن ها اشاره خواهیم کرد:
- پخش نور پنلهای بک لایت بدون خیرگی و یکنواخت است و باعث خستگی چشم نمیشود
- با استفاده از لامپهای LED، مصرف برق این محصول بسیار کم است
- به دلیل قدرت روشنایی بالا و مصرف کم برق، پنلهای بک لایت اقتصادی و مقرون به صرفه هستند
- این پنلها طیف نور متنوعی دارند، اما باید توجه کرد که رنگهای مهتابی و آفتابی محبوبترین رنگها هستند
- همچنین، برخی از پنلهای بک لایت قابلیت تنظیم رنگ دارند و می توان نور آن ها را با توجه به سبک دکوراسیون محیط تنظیم کرد
- پنلهای بک لایت، طول عمر بالایی دارند و به طور معمول تا 50000 ساعت کارکرد مداوم تضمین شده است
- این محصول در ابعاد و توانهای مختلفی در بازار عرضه میشود
- آنها سبک وزن بوده و نصب آسانی دارند، همچنین نیاز به نگهداری خاصی ندارند
- ساختار آنها محکم است و عموماً بدنهای فلزی دارند که در برابر ضربه و گرما مقاومت خوبی دارد
- این پنلها برای نورپردازی و روشنایی اکثر مکان ها مناسب هستند
- فلز و پلاستیکی که در این نوع پنل ها به کار رفته است قابل بازیافت می باشند
- عملکرد سریع چراغهای ال ای دی و عدم افت کیفیت نور پس از نصب، از ویژگیهای این پنلها است
- این پنلها فاقد اشعه مادون قرمز و ماورا بنفش هستند
انواع پنل های بک لایت
پنلهای بک لایت روکار انواعی هستند که در طراحی دکوراسیون منزل قابل استفاده هستند. دلیل استفاده از این نوع روشناییها، یکنواختی و منظم بودن آنها و زیبایی خاصی که به محیط میبخشند است. علاوه بر این، این نوع چراغها قابلیت تنظیم و کنترل از راه دور را دارند و با استفاده از آنها میتوان رنگ چراغها را تغییر داده و محیطی مدرنتر را برای خانهی خود به وجود بیاورید.
سیستمهای بک لایت توکار شامل پنلهایی هستند که در داخل انواع دستگاهها قرار میگیرند. هدف استفاده از این چراغها در دستگاهها، تنظیم نوری یکنواخت و کارآمد است. این نوع چراغها همچنین در طراحی دکوراسیون منزل و نصب در دیوارها، سقف و بخشهای مختلف خانه مورد استفاده قرار میگیرند. باید توجه کرد که هیچ تفاوت ساختاری بین چراغهای بک لایت توکار و بک لایت روکار وجود ندارد و تنها در نحوهی نصب آنها تفاوت وجود دارد.
برای خرید بهترین نوع پنل بک لایت با بهترین کیفیت و قیمت مناسب می توانید وارد فروشگاه لوازم برقی و ساختمانی اینترنتی سیتی لایت شوید.
پنل اسلیم چیست و چه تفاوتی با پنل بک لایت دارد؟
پنلهای ال ای دی، با طراحی ساده و زیبا و ایجاد نور یکنواخت ، در بسیاری از کشورها محبوب هستند و میتوان گفت که این پنلها یکی از بهترین محصولات روشنایی موجود می باشند. همچنین، از نظر اقتصادی، میتوان ادعا کرد که پنلهای ال ای دی نسبت به لامپهای روشنایی سنتی، انرژی کمتری مصرف میکنند و هزینه کمتری هم دارند. این پنلها به دو نوع پنل بک لایت و پنل اسلیم تقسیم میشوند.
در کل، پنل ال ای دی بک لیت و پنل ال ای دی اسلیم در کیفیت روشنایی، طول عمر و تولید طیف رنگی تفاوت هایی بینهم دارند. با اینکه هدف اصلی تولید هر دو نوع پنل، بهبود روشنایی است، اما از فنآوریهای متفاوتی استفاده میکنند. اجزای اصلی این پنلها از جنس آلومینیوم ساخته شدهاند و در لایه داخلی آنها چیپهای SMD و قطعات هدایتکننده نور قرار دارند. با توجه به این توضیحات، میتوانیم به بررسی فاکتورهای مهم این دو نوع پنل نوری بپردازیم.
یکی از مهمترین عوامل زیبایی در پنلهای LED SMD ضخامت آنها است. به همین دلیل، پنل LED SMD با طراحی باریک و نازک، مشکلات طراحی در دنیای روشنایی را به خوبی حل میکند. در مقابل، پنلهای LED بک لایت ضخیمتر هستند. بهطور کلی، ضخامت پنل با مکان قرارگیری دیودها در پنل LED مشخص میشود.
پنل LED بک لایت از چیپهای روشنایی SMD استفاده میکند که مستقیماً در پشت صفحه قرار دارند و نور را ایجاد میکنند. اما پنلهای LED SMD منبع نور خود را در کنارههای صفحه دارند که باعث میشود ظاهری بسیار نازکتر و زیباتر داشته باشند. ضخامت پنلهای LED بک لایت در حدود 3٫5 سانتیمتر است و پنلهای اسلیم ضخامتشان در بیشترین حالت 1٫5 سانتیمتر می باشد.
پنلهای ال ای دی بک لایت و اسلیم، علاوه بر کممصرف بودن، بسیار کارآمد هستند. اما پنل ال ای دی بک لایت در مقایسه با پنلهای اسلیم، با راندمان نوری بهتری عمل میکند و حداقل 25 درصد نسبت به پنل اسلیم شدت روشنایی بیشتری دارد.
علاوه بر اینکه میزان نور تولیدی مهم است، کیفیت نور تولیدشده توسط پنلهای نیز برای افراد اهمیت دارد. پنلهای ال ای دی بک لایت دارای مزایا در میزان و راندمان روشنایی هستند و میتوانند با توان 60 وات، شار نوری 6100 لومن تولید کنند. پنلهای اسلیم که از تکنولوژی اج لایت بهره میبرند، با استفاده از عمل انعکاس و نور صفحه راهنما و صفحه بازتابدهنده، قادر به تولید نور هستند. حداکثر شار نوری برای توان مشابه حدود 5000 لومن است که 20 درصد کمتر از پنل بک لایت است.
- میزان گرمای خارج شده از پنل
پنلهای ال ای دی نسبت به دیگر روشناییهای ال ای دی، دارای سطح مقطع بیشتری هستند. این ویژگی باعث میشود حرارت به خوبی به بیرون از پنل منتقل شود و اجزای آن آسیب نبینند. البته باید توجه داشت که سطح مقطع بزرگ پنلها نباید موجب محدودیت در گردش هوا و خنک شدن آنها شود. در کل، پنلها به گونهای طراحی شدهاند که انتقال گرما در آنها بهبود یافته است. بنابراین، در مقایسه با پنلهای بک لایت، پنلهای اج لایت به دلیل تمرکز دیودها در کنارهها، دارای تمرکز نوری بیشتری هستند.
نحوه نصب پنل های بک لایت
برای نصب پنلهای ال ای دی در خانه یا ادارات، شرایط سقف محیط و فضای استفاده بسیار مهم هستند و بر روی روش نصب تأثیر مستقیم دارند. به همین دلیل، روشهای مختلفی برای نصب انواع پنلهای ال ای دی وجود دارد که در این قسمت به بررسی هر یک از این روشها خواهیم پرداخت.
میتوان به طور کلی ادعا کرد که نصب پنلهای ، به طور معمول در اندازههای 60 در 60 و به صورت توکار، در داخل تایل سقفهای کاذب انجام میشود. اما باید توجه داشت که سایز متریک این پنلها 59.5 در 59.5 سانتیمتر است و در غیر این صورت، پنل در شبکه قرار نمیگیرد.
- نصپ پنل ای ای دی به روش آویزان کردن
روش دیگری برای نصب پنلهای ال ای دی به صورت آویزی وجود دارد که با استفاده از سیمهای مخصوص آویز، چهار طرف پنل به سیم آویز و بخش دیگر سیم به سقف پیچ میشود. این روش معمولاً در مکانهای اداری و جاهایی که استفاده از نصب توکار وجود ندارد استفاده می شود.
استفاده از این روش زمانی مناسب است که امکان استفاده از پنلهای نوری بهصورت توکار وجود نداشته باشد و پنل از داخل توسط بست فلزی به سقف پیچ و رول پلاک می شود.
سخن پایانی
همانطور که در این مقاله از سیتی لایت یاد گرفتیم ، پنلهای ال ای دی با طراحی مدرن خود، جایگزین مناسبی برای چراغهای فلورسنت هستند و در تنظیم روشنایی داخلی فضاهای مختلف ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. این پنلها انعطافپذیری در طراحی، کیفیت نور کارآمد، قابلیت استفاده مداوم و طولانیمدت، طول عمر بالا، ایجاد طیف رنگی متنوع، و ... را دارا میباشند و از نوع بک لایت هستند. امیدواریم که مطالب نوشته شده در این مقاله از سیتی لایت به شما در یک خرید رضایتبخش کمک کند.
همچنین برای رفع نیازهای روشنایی خود میتوانید به سایت سیتی لایت مراجعه کنید و تمامی محصولات روشنایی برندهای مختلف را در این وب سایت مشاهده کنید.