لوازم چاه ارت
لوازم چاه ارت چیست و در چه مکان هایی کاربرد دارد؟
جریان الکتریکی در زندگی امروزی انسان نقش مهمی ایفا میکند. با این حال، برای استفاده از این نیروی محرک قوی، باید جوانب احتیاط را مد نظر قرار داد. برخی از سیستمها و تجهیزات الکتریکی برای تخلیه جریانهای ناگهانی باید به زمین وصل شوند. به عبارتی، اتصال بدنه این تجهیزات به زمین منجر به هدایت جریانهای سرگردان و جلوگیری از بروز خطرات جانی ناشی از برقگرفتگی میشود. سیستمی که جریانات الکتریکی را به زمین هدایت میکند، سیستم ارت یا چاه ارت نامیده میشود. چاه ارت در مواقع نشت ناخواسته جریان الکتریکی، محافظ جان انسان است. امروزه، سیستم ارتینگ به طور گسترده در صنایع نفت، پتروشیمی، ساختمانسازی و مخابرات استفاده میشود.
تابلوهای برق صنعتی و ساختمانی، دکلهای ارتباطی و ماشینآلات صنعتی و کارگاهی باید به سیستم ارتینگ متصل شوند. جالب است بدانید حتی سیستمهای صوتی و تصویری موجود در خانههای شما هم باید به چاه ارت متصل باشند. پس بهتر است در ادمه این مطلب همراه فروشگاه لوازم برقی سیتی لایت باشید تا بیشتر درباره چاه ارت و لوازم مربوط به آن توضیح دهیم.
چگونه چاه ارت اجرا می شود؟
چاه ارت، یک چاله نسبتاً عمیق است که در داخل آن یک سینی رسانای مسی قرار دارد. این سینی از طریق یک سیم مسی به تابلوی تست باکس متصل میشود. به طور کلی، چاه با بنتونیت پر میشود. استفاده از خاک بنتونیت به دلایل مختلفی انتخاب شده است، از جمله کاهش مقاومت زمین، جذب رطوبت، خاصیت تبادل یونی و پیشگیری از اکسیداسیون و خورده شده صفحه وسیم مسی است.
برای خرید سینی رسانای مسی و خاک بنتونیت با بهترین کیفیت و قیمت مناسب می توانید وارد فروشگاه اینترنتی سیتی لایت شوید.
استفاده از سیستم ارت چه ویژگی هایی دارد؟
استفاده از سیستم ارتینگ دارای مزایای خاصی است که در زیر به آن ها اشاره می کنیم.
- از تجهیزات در برابر صاعقه و میدانهای مغناطیسی محافظت می کند
- امواج مزاحم RF از سیستمها و گیرندههای رادیویی و مخابراتی را منحرف می کند
- با حذف کردن نویز سبب عملکرد بهتر تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی می شود
- ایمنی بهتری در محیطهای کارگاهی ایجاد می کند
- حفظ جان افراد در برابر نشت جریان الکتریکی
آشنایی با لوازم اصلی چاه ارت
برای ایجاد و حفر یک چاه ارت استاندارد، به تجهیزات و لوازمی نیاز دارید که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم. این تجهیزات شامل موارد زیر هستند.
صفحات مسی در انتهای چاه به صورت عمودی قرار میگیرند و به سیم مسی توسط جوش متصل میشوند. وظیفه این صفحه انتقال ولتاژ اضافه به زمین است.
این سیم به صفحه مسی متصل شده است و وظیفه آن انتقال ولتاژ از ساختمان به صفحه مسی و از طریق آن به زمین است. جنس این سیم مسی است زیرا بسیار رسانا و با سرعت جریان را به زمین منتقل میکند. برای خرید سیم مسی چاه ارت مرغوب و کیفیت مناسب به فروشگاه لوازم برقی سیتی لایت مراجعه کنید.
میله مسی جایگزین صفحه مسی در مناطقی با زمین سخت و دشوار استفاده میشود که کندن آن دشوار یا غیرممکن است. این میله به دلیل داشتن جنس محکم تر نسبت به صفحه مسی استفاده می شود. میله راد 5/1 متری محصولی است که می توانید برای این کار از آن به خوبی استفاده کنید.
بنتونیت یک ترکیب از نمک و ذغال است که با استفاده از آن، اطراف صفحه مسی و به طور کلی چاه ارت و حفره های آن پر می شود.
وسیلهای است که به کمک آن قطعات مختلف چاه ارت به کابل متصل میشوند.
کلمپ یکی دیگر از تجهیزات چاه ارت است که دارای نمره های مختلفی است. برای خرید کلمپ مسی می توانید وارد فروشگاه سیتی لایت شوید.
اندازه مقاومت چاه ارت
یکی از سوالاتی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که استاندارد عدد مقاومت چاه ارت چند اهم است؟ پارامترهای اساسی برای تعیین مقاومت الکترودهای استفاده شده در سیستم ارتینگ، مقاومت ویژه خاک منطقه و ابعاد الکترودها هستند. متخصصان برای انتخاب الکترود با مقاومت مناسب، جریان انشعاب مجموعه یا ساختمان را در نظر میگیرند. بیشتر متخصصان معتقدند که چاه ارت و سیم آن باید دارای کمترین مقاومت در برابر عبور جریان الکتریکی باشند. استانداردهای جهانی و مباحث ارائه شده توسط سازمان نظام مهندسی، مقاومت مناسب برای سیستم ارتینگ را در صورت عدم اتصال زیر 5 اهم و در هنگام اتصال به زمین و اجرای سیستم ارتینگ زیر دو اهم تعیین کردهاند.
همانطور که اشاره شد، مقاومت ویژه خاک نقش مهمی در تعیین مقاومت الکترود اتصال به زمین دارد. علاوه بر این، مقاومت ویژه خاک به نمک های محلولی که در خاک وجود دارند، اندازه و وضعیت قرارگیری آنها نسبت به یکدیگر، رطوبت خاک و ترکیبات شیمیایی خاک بستگی دارد.
چاه ارت به چه روش هایی اجرا می شود؟
به طور معمول، در چاههای عمقی ارتینگ، یک چاه با عمق بالا حفاری میشود و سپس سیستم ارتینگ را پیادهسازی میکنیم. البته در این روش، لازم است در اطراف پروژه امکان حفاری چاه با اعماق زیاد را داشته باشیم .
چاه ارت سطحی در مواردی استفاده میشود که نمیتوانیم چاهی با عمق وسیع حفاری کنیم و معمولاً می توان تا عمق 80 سانتی متر اجرا شود. حفر چاه ارت سطحی دارای شرایطی است که در ادامه به آن اشاره می کنیم.
- باید حداقل یک فضا وجود داشته باشد تا بتوان چاه ارت سطحی را درآنجا اجرا کرد
- از نظر ارتفاع کمتر از سطح دریا باشد
- در اطراف سایت پستی و بلندی زیادی وجود نداشته باشد
- بین دکل و محل سایت باید فاصله زیادی وجود داشته باشد
چاه ارت استاندارد باید چه مقدار عمق داشته باشد؟
همانطور که می دانید؛ مقاومت خاک یا زمین و شرایط مکان عوامل تعیین کننده هستند. چه نوع سیستم زمینی را باید اجرا کنم؟ چاه های عمیق از هر نوع زمین حداقل 4 متر عمق و تا 8 متر عمق خواهند داشت. قطر هر نوع چاه معمولاً حدود 80 سانتی متر است. خاک هایی با مقاومت کم نیاز به چاه های کم عمق دارند. زمین ها و مناطقی که مقاومت خاک بالایی دارند نیز به چاه های عمیق نیاز دارند. برای اندازه گیری مقاومت خاک از مقاومت سنج های مخصوص استفاده می شود. توجه داشته باشید که مناسب ترین و استانداردترین عمق چاه زمین 6 متر و 80 سانتی متر قطر است.
نکته: در اجرای سیستم ارتینگ اگر بدانیم که در عمق بیش از شش متری خاک رطوبت نخواهیم داشت، ما فقط می توانیم یک چاه ارت 6 متری در زمین حفر کنیم.
سخن پایانی
ما در این مقاله از سیتی لایت سعی کردیم به طور کامل به شما عزیزات توضیح دهیم که چاه ارت چیست و چه کاربردی دارد. چاه ارت باعث حفظ جان افراد و سلامت دستگاه های الکترونیکی می شود. بنابراین، حفر این چاه کاملا ضروری و لازم است.