لوله برق, خرطومی و فلکسی
لوله برق چیست و چه کاربردی دارد
لوله برق محلی برای عبور کابل های برق در ساختمان استفاده می شود. مکان عبور این کابل ها در نقشه ابتدایی ساختمان مشخص شده است. لوله برق در دیوارها و کف ساختمان قرار می گیرد و تمام کابل ها درون آن با استفاده از فنر قرار داده می شوند. مراحل برقکاری یکی از مهمترین مراحل در ساخت و تکمیل ساختمان است. در صورت وقوع هرگونه مشکل در این مرحله، خسارات مالی و جانی خواهد داشت. استفاده از تجهیزات و اتصالات برق، به افزایش ایمنی و سرعت در انجام برقکاری کمک می کند. یکی از تجهیزات مهم در تاسیسات الکتریکی، لوله برق است. استفاده از لوله برق و لوله خرطومی طرح نسوز، لوله خرطومی معمولی و ... موجب مرتب نمودن ساختار سیمکشی و بالابردن امنیت جانی ساکنین می شود که اجرای آن امری حیاتی و ضروری است. درادامه این مطلب همراه سیتی لایت باشید تا بیشتر در مورد کارایی این محصولات به شما عزیزان توضیح دهیم.
انواع لوله های برق
لوله برق کاندوئیت فلزی، ساخته شده از آهن، در فضاهایی که در معرض ضربه قرار میگیرند، به دلیل مقاومت بالا در برابر خم شدگی و له شدگی استفاده میشود. همچنین، این لولهها از سیم در برابر رطوبت محافظت میکنند و برای استفاده در زیر آب، از نوع ضد آب آن استفاده میشود. با این حال این محصول به دلیل جنسی که دارد، عایق مناسبی نیست.
لوله برق پلی آمید، ساخته شده از جنس پلی آمید، در عین مقاومت در برابر ضربه و فشار، انعطاف پذیری نیز دارد که باعث می شود استفاده از آن آسان باشد. قیمت لوله برق پلی آمید مناسب و مقرون به صرفه است و به دلیل قابلیت اشتعال پذیری، باید در مکان هایی استفاده شود که خطر آتش سوزی وجود نداشته باشد. برای خرید لوله پلی آمید سایز 21 ، لوله پلی آمید سایز 16 با بهترین کیفیت و قیمت مناسب می توانید وارد وب سایت سیتی لایت شوید.
لوله برق PVC، که از جنس پلاستیک فشرده ساخته شده است، مقاوم در برابر فشار و ضربه است. اما مزیت اصلی آن ناشتعال بودن است. این لوله به دلیل انعطاف پذیری بالا، وزن کم، طول عمر بالا، قیمت مناسب، نصب آسان و همچنین خاصیت عایق بودن، در صنعت ساختمان سازی به کار می رود و به دلیل این ویژگی ها، استفاده از آن رواج داشته است.
برای خرید لوله PVC سایز 16 خم سرد یگانه، لوله PVC خم سرد 2070 ، لوله PVC خم گرم یگانه وارد وب سایت سیتی لایت شوید.
لوله برق گالوانیزه سرد، یکی از انواع لوله های فلزی برق است که در مکان های پوشیده استفاده می شود. این لوله ها به صورت دو سر رزوه عرضه می شوند و برای اتصال آنها به یکدیگر از بوشن یا کوپلینگ گالوانیزه استفاده می شود.
لوله برق گالوانیزه گرم یکی از انواع لولههای گالوانیزه است که به صورت غوطهور در درون مذاب روی انجام میشود. به دلیل ضخامت بیشتر پوشش روی در این حالت و مقاومت بالاتر در برابر زنگ زدگی، میتوان از آن در مکانهای سرباز و فضاهای باز که دارای رطوبت بیشتر هستند به راحتی استفاده کرد.
لوله برق پلی اتیلن، که از ماده پلاستیک نرم ساخته شده است و به دلیل انعطاف پذیری خوبی که دارد، مناسب برای کابل کشی زیر زمین است. این نوع لوله به علت مقاومت بالایی که دارد، معمولا برای کابل های مخابراتی و کابل های فیبر نوری کاربرد دارند.
لوله برق خرطومی، یکی از انواع لوله های استفاده شده در سیم کشی است. به دلیل شکل خرطومی و صیقلی بودن آن، همچنین عایق مناسبی که برای سیم های برق فراهم می کند، در سیم کشی ساختمان ها استفاده می شود. لوله خرطومی طرح نسوز ، لوله خرطومی نسوز دیسماد و لوله خرطومی معمولی از جمله مدل های این نوع لوله ها هستند.
این نوع لوله ها برای کاربردهای تجاری و صنعتی مناسب هستند و در این کاربردها رایج میباشند. به دلیل مقاومت آلومینیوم در برابر خوردگی، لوله های برق آلومینیومی در مکان هایی که به مقدار زیادی آب یا مواد خورنده معرض هستند، ترجیح داده میشوند. با این حال، لوله های آلومینیومی در مقابل بتن آسیب پذیر هستند، زیرا فلز به آن واکنش نشان میدهد. اما در صورت نیاز به نصب در بتن، میتوان آن ها را با پوشش های خاصی محافظت کرد.
اتصالات لوله های برق
برای اتصال لولههای برق، انشعاب و خم در لولهها، از اتصالات خاصی استفاده میشود. بوشن، زانو، سه راه و چهار راه از این اتصالات برجسته هستند. هر یک از این اتصالات برای هدف خاصی استفاده میشوند. با توجه به نوع و قطر لوله، از اتصالات هم جنس و هم قطر استفاده میشود. لولههای فولادی و PVC بیشترین کاربرد را در این صنعت دارند.
برای اتصال دو لوله با همان قطر، از این وسیله استفاده می شود. در صورتی که طول لوله کوتاه باشد و نیاز به اتصال یک لوله دیگر با آن وجود داشته باشد، از این وسیله استفاده میکنیم. برای اتصال لوله به تابلو فیوز، قوطی کلید و جعبه تقسیم های چهار گوش بدون رزوه از بوشن که از جنس برنج است، استفاده می شود. برای خرید بوشن فولادی سایز 21 ، بوشن فولادی سایز 16 و بوشن فولادی سایز5/13 با بهترین کیفیت و قیمت وارد سایت سیتی لایت شوید.
در بسیاری از موارد، استفاده از لوله خم کن برای خم کردن لوله بر اساس موقعیت کار امکان پذیر نیست. به همین دلیل از خم های آماده استفاده می شود. استفاده از این خم ها، سرعت کار را افزایش می دهد. برای اتصال دو لوله فولادی به یکدیگر از زانو یا دوراهی استفاده می شود.
برای نصب لوله ها در لوله کاری روکار، از انواع بست لوله استفاده میشود که معمولاً از جنس فلز یا P.V.C استفاده میکنند. البته برای نصب لوله های فولادی، از بست های فولادی استفاده میشود. در فرآیند نصب لوله های فولادی، ابتدا با استفاده از یک میخ بلند، لوله ها را به طور موقت روی سطح دیوار نگه میدارند و سپس با استفاده از بست فلزی و رول پلاک، لوله ها را به دیوار محکم میکنند. بست ها بر اساس جنس، نوع و قطر لوله ها تنوع دارند و فاصله بین بست ها بین 1 تا 2 متر بر است.
بوشن چیست و روش تولید آن چگونه است
امروزه، لولهها و اتصالات نقش بسیار ویژهای در تمامی صنایع دارند و بوشن ها از جمله قطعات کاربردی و پر استفادهای هستند که در سیستمهای لولهکشی و صنایع مختلف کاربردهای متعددی دارند. بوشن، در واقع یک قطعه اتصالدهنده لوله است و در سازههای مختلف و سیستمهای لولهکشی استفاده میشود. انواع و کاربردهای آن نیز در ادامه این مطلب ازسیتی لایت معرفی خواهد شد.
بوشن چیست؟
بوشنها یکی از اتصالات مهم و پرکاربرد در سیستمهای لولهکشی هستند. آنها به شکل استوانهای تولید میشوند و میتوانند به عنوان یک حلقه اتصال دهنده دو لوله را به هم متصل کنند. بوشنها میتوانند به صورت رزوهای، دندهای و جوشی تولید شوند و انواع مختلف لولهها را به هم متصل کنند. استفاده از اتصالات جوشی و جوشکاری برای اتصال لولهها ممکن است باعث سختی در تعویض آنها شود، اما با استفاده از بوشنها میتوان این مشکل را به راحتی رفع کرد. بنابراین، امکان تعویض و رفع مشکل سریع و آسان لولهها، از مزایای اصلی استفاده از بوشن ها است.
آشنایی با انواع بوشن
بوشنهای ساده قطعات استوانهای شکل توخالی و ریخته شده هستند که اغلب از جنس چدن ساخته شده و داخل آنها قلاویز (رزوه) قرار دارد. این بوشنها قادرند دو لوله با قطر یکسان و در یک خط مستقیم را به هم متصل کنند.
بوشنهای تبدیل یک نوع از بوشنها هستند که دارای دو سر متفاوت با قطرهای مختلف هستند. این قطعات میتوانند لولههایی با قطرهای مختلف را به هم متصل کنند و بوشنهای تبدیل از اهمیت بالایی در سیستمهای لولهکشی، به ویژه در لولهکشی استخرها و ... برخوردارند.
بوشنهای دو سر کوپل تخت، نوعی از بوشنها هستند که ممکن است برای کاربردهای مختلف استفاده شوند. این بوشنها معمولاً برای انجام تعمیرات یا اضافه کردن انشعابات جدید به سیستم لولهکشی که فضای کمی در دسترس باشد مورد استفاده قرار می گیرند.
بوشهای فولادی دارای کاربردهای متعدد در صنایع مختلف هستند و به دو نوع بوشن جوشی فولادی و بوشن جوشی استیل تقسیم میشوند. این بوشها میتوانند برای اتصال لوله فشاری و سایر لولهها به همدیگر مورد استفاده قرار بگیرند.
بوشنهای یک سر دنده اغلب از جنس پی وی سی ساخته میشوند و برای اتصال لولههای پی وی سی به قوطی گالوانیزه استفاده میشوند. این بوشنها همچنین میتوانند برای اتصال لولههای برق به تابلوهای برق نیز بسیار کاربردی باشند.
روش تولید بوشن فولادی
در این قسمت به طور خلاصه با فرآیند ساخت بوشن فشار قوی آشنا می شویم. قبل از این، به توضیح مزایای استفاده از بوشن به جای جوش می پردازیم. استفاده از بوشن برای اتصال لوله ها در سراسر سیستم دارای مزایای زیر است:
- سهولت نصب
- سهولت در اصلاح
- سهولت در تعویض و نگهداری
بوشن فشار قوی در واقع نوعی بوش مانیسمن است که به دلیل عدم وجود درزهای جوشی دارای مقاومت مکانیکی بالایی بوده و در نتیجه فشارهای بالا را تحمل می کند. بوش مانیسمان (بوشن فشار قوی) که در فرآیند ساخت از هیچ درز جوشی استفاده نمی شود و از فولاد ساخته شده است، یکی از محبوب ترین انواع بوشینگ برای اتصال خطوط لوله می باشد. لازم به ذکر است که بوشن فولادی فشار قوی در طول فرآیند گالوانیزه روکش شده و در برابر خوردگی، فرسودگی و اکسیداسیون مقاوم است.
مانیسمان بوشن دارای مقاومت مکانیکی بسیار مناسب و مطلوب در برابر تنش، فشار و زمین لرزه است و برای اتصالات روکار و زیرزمینی مناسب میباشد. برای اطلاع از قیمت روز بوشن می توانید وارد وب سایت سیتی لایت شوید.
سخن پایانی
بوشنها، قطعات استوانهای شکلی هستند که برای اتصال دو لوله به یکدیگر استفاده میشوند. این قطعات از مواد مختلف ساخته میشوند و در صنایع مختلفی مانند آب و فاضلاب، ساختمانسازی، گاز، پتروشیمی، کشاورزی و غیره استفاده میشوند. آنها از جمله قطعات مهم در شبکههای لولهکشی و سازههای صنعتی به حساب می آیند.